Мобилен Белот

shadows


ОНЛАЙН Покер

играй Покер
  • Играчи:2 до 8
  • Добавена:09.05.2012
  • Днес:0 игри
  • На линия:0
  • Играещи сега:0
ПРАВИЛА СТАРТ ИГРА

СКРИЙНШОТИ

poker screenshot poker screenshot poker screenshot

ОПИСАНИЕ

Това е стандартна игра на покер, като я предлагаме в два типа: Texas Hold'em и Омаха. Играта може да се играе от 2 до 8 играчи. За повече информация моля прочетете правилата
Играй безплатно Покер или играй други онлайн игри.

КЛАСАЦИИ (само за ВИП)


ПРАВИЛА НА Покер

Тексас холдем покер правила

Покер играта Тексас холдем започва, като Дилър /Dealer/ - раздаващ - разбърква стандартно тесте от 52 карти.
В казината и покер залите, Дилърът не участва в играта. При недостиг на дилъри или в домашни игри, играчите си раздават сами. В такива покер игри, кръгъл диск наречен "Dealer Button" се премества от играч на играч по посока на часовниковата стрелка. Бутонът показва кой играч ще раздава. В казината и покер залите дилърът мести бутона пред всеки играч при старта на нова ръка.
По-рано Бутонът се наричал „Бък", което произлиза от наименованието на ловен нож и фразата "the buck stops here".

Блайндове (Blinds)

При Тексас холдем има само 2 задължителни залога преди започване на всяка ръка, наречени блайндове (Blinds). Играта започва с двамата играчи отляво на Дилъра (Dealer) или фиктивния Дилър (The Button), които поставят в пота (сборът от всички чипове, поставени от играчите и събрани от дилъра в центъра на масата) определена сума преди да са раздадени картите, като по този начин се гарантира, че има за какво да се играе във всяко раздаване. В турнири тази сума се увеличава постепенно, за да се предизвика отпадане на играчи. Най-често, играчът намиращ се отляво на Дилъра (Small Blind) – малък блайнд, влиза в раздаването с половината от минималния залог, а играчът отляво до него (Big Blind) - Голям блайнд - с цялата стойност на минималния залог. Това се нарича поставяне на блайндове (posting the blinds).

В покера няма хазартен залог - блайндовете са сума или количество чипове, които гарантират, че има за какво да се играе в раздаването. Залагането в покер играта е начинът на действие, определящ крайния резултат и е инструмент на играта - в покера не се залага на хазартен принцип, с цел познаване на резултати или осланяне на шанс или късмет.

Раздаване

На всеки играч се раздават по две карти с лицето надолу (the Hole Cards). Той пази стойността им в тайна обикновено като ги прикрива с едната си ръка, докато подвига края им с другата. Тези карти трябва да останат на масата, но могат да бъдат повдигнати от играча, за да може да ги види по-добре. След това трябва да бъдат поставени отново на масата, като може да бъдат погледнати по всяко време в хода на ръката, но само от играча на който са раздадени.

Целта на играта е да се комбинират тези две карти с петте карти, които евентуално ще бъдат поставени пред Дилъра ("the Board"), за да се образува най-добрата покер ръка (виж Hand Order), между всички играчи. Тази ръка може да се образува от двете стартови карти и три от картите на масата, от едната стартова карта и 4 от картите на масата или - много рядко – само от петте карти на масата. Притежателят на тази ръка печели натрупания в хода на ръката пот (Pot) (всички събрани залози заедно).

Първи кръг на залагане

Първият кръг на залагане започва веднага след раздаването. Играта започва от играчът отляво на играча на Големия блайнд. При игри на кеш маса той може да избере да стане трети блайнд правейки залог на стойност 2 пъти залога на Големия блайнд, преди да бъдат раздадени картите. Това е известно като Страдъл (Straddle). Предимството на Страдъл (Straddle) играча е, че в първия кръг на залагане Страдъл играчът е последен, което му дава възможност да вземе предвид всички действия на играчите преди него.

Първият играч (непосредствено отляво до Големия блайнд - или Straddler) има три възможности: да Плати (Call), да Покачи залога (Raise) или да се Откаже (Fold).

За да плати, играчът трябва да направи залог на стойността на Големия блайнд или на Страдъл залога.

За да Покачи залога (Raise), играчът трябва да заложи повече от предишния. Размерът на този залог варира в зависимост от типа на играта: В Лимит игри (Limit Holdem Poker) е с фиксирана стойност и може да бъде ограничен (Capped) след определен брой кръгове, обикновено четири, онлайн; В Пот лимит игри (Pot Limit games) не може да бъде по-голям от натрупаната сума на масата (Pot); в игри Без лимит игри (No Limit games), може да бъде сума ограничена само от броя на чиповете, притежание на играча.

За да се Откаже (To Fold), играчът поставя своите карти с лицето надолу пред себе си и ги придвижва към средата на масата, където те се считат за излезли от играта (Muck). Играчът не може да участва по-нататък в раздаването и губи всички направени от него залози. Следващите играчи имат същите три възможности, плюс възможността на покачат залога на свой ред (Re-Raise)като сумата трябва да е поне колкото сумата на предишния залог (Raise).

Флоп (The Flop)

След първия кръг на залагане, дилърът отстранява най-горната карта от тестето. Нарича се Изгоряла карта (Burning) и се прави с цел защита при положение, че някой случайно е видял тази карта и за да се избегнат измами. Отстранената карта се поставя настрани от общите карти, които ще се раздават и обръщат в центъра на игралната маса.

След това, дилърът поставя следващите три карти обърнати с лице нагоре върху масата. Тези три карти се наричат Флоп (the Flop).

Втори кръг на залагане

Този и всички следващи кръгове на залагане започват с първия играч намиращ се отляво на дилъра, останал в раздаването. Освен да платят и да покачат залога, сега играчите имат възможност и да Пасуват (Check) – като по този начин останат в ръката без да залагат, докато не дойде отново техния ред.

След като бъде направен залог, всеки играч може да избере да плати (Call), да покачи (Raise) или да пре-покачи (Re-Raise) в съответните случаи. Ако не избере нито едно от тези действия, той следва да се откаже (Fold). Така, в края на кръга всички играчи ще са направили еднакви залози освен, ако някой играч не притежава достатъчно чипове; в такъв случй, той трябва да заложи всичките си останали чипове (All-In) и по този начин се формират една или повече странични суми (Side Pots), които ограничават сумата, която той може да спечели до стойноста на заложената от него сума увеличена със същата сума взета от всеки играч участващ в натрупването на основната сума (Main Pot).

Търн (The Turn) (известно още като Fourth Street)

След приключване на Втория кръг на залагане отново се отстранява най-горната карта от тестето, а следващата се обръща и поставя до първите три, отново с лице нагоре на масата. Това е Търн (Turn) картата.

Трети Кръг на Залагане

В Лимит (Limit) игри фиксираната стойност се удвоява и не се променя до последния кръг на залагане.

Ривър (The River) (известно още като Fifth Street)

След приключване на Третия Кръг на Залагане отново се отстранява най-горната карта от тестето, а следващата пета и последна обща карта се обръща и поставя до първите четири отново с лице нагоре на масата. Това е Ривър (River) картата.

Четвърти Кръг на Залагане

Този кръг предшества показването на картите (Show-Down), когато предизвиканият играч трябва да разкрие своите карти. Ако двама или повече играчи имат еднакви по сила ръце, следващата най-висока карта в ръката на всеки играч (the Kicker) определя победителя. Ако няма такава карта (играчите са използвали и двете Стартови карти (Hole Cards) или имат еднаква ръка) натрупаната сума се разпределя между тях.