Мобилен БелотОНЛАЙН Блато 3 5 8

играй Блато 3 5 8
  • Играчи:3 до 3
  • Добавена:18.05.2014
  • Днес:0 игри
  • На линия:0
  • Играещи сега:0
ПРАВИЛА СТАРТ ИГРА

СКРИЙНШОТИ

blato-3-5-8 screenshot blato-3-5-8 screenshot

ОПИСАНИЕ

Блато (или 3 5 8) е безплатна онлайн игра на карти за трима в която целта е да събереш определения ти брой ръце (3, 5 или 8) и да трупаш точки за всяка допълнителна ръка. Успех
Играй безплатно Блато 3 5 8 или играй други онлайн игри.

КЛАСАЦИИ (само за ВИП)

  • ТОП ИГРАЧИ
  • НАЙ-АКТИВНИ ДНЕС
  • ТОП ЗА ДЕНЯ
  • ТОП ЗА СЕДМИЦАТА
  • ТОП ЗА МЕСЕЦА

ПРАВИЛА НА Блато 3 5 8

Правила на играта Блато (3 5 8)

Блато е онлайн игра с карти за трима. Играе се със стандартен набор от 52 карти. Целта е да направите максимален брой точки - за да спечелите играта след 9тия рунд.

Всеки играч има предварително определено „задължение“ за броя ръце, което трябва да направи. Задължителните ръце са 8, 5 и 3. Чрез жребий се определя кой от играчите ще прави съответно по : 8, 5 и 3 ръце.

Играчът, който трябва да вземе 3 ръце раздава картите, като играта се движи обратно на часовниковата стрелка. Всички играчи получават по 16 карти, като останалите 4 остават настрани и се наричат "талон карти".

Човека, който е на 8 обявява коз (боя измежду пика, купа, каро, спатия и без коз), след което може да замени от 1 до 4 карти от талона (замяната става като се маркират съответните карти от талона и тези от картите на играча).

Човека, който е на 8 играе произволна карта. Следващият играч (обратно на часовниковата стрелка) (който е на 5) играе карта от същата боя или ако няма цака (с боята, която е казана за коз). Ако няма играе произволна друга карта. Всяка ръка се печели от най-силния коз или от най-силната карта в цвета, ако не е игран коз. Силата на картите в низходящ ред е: A,K,Q,J,10,9,8,7,6,5,4,3,2. Спечелилият ръката играч, играе следваща карта.

Качването на коз е задължително а на некозова боя или без коз - не е. Ако нямата от исканата ръка, сте задължен да цакате. Ако играча преди вас също цака, но вие нямате по-силен коз не е задължително да пускате такъв. След като всички 16 ръце са изиграни, резултатът и задълженията се сравняват. Играчите спечелили повече ръце от „задължителните“ са „+“, докато тези, които не са достигнали задължителния брой ръце – са „-“.

Задълженията“ – се предават обратно на часовниковата стрелка. Човекът, който е на 3 раздава картите както в началото. Човекът, който е на 8 обява коз.

Всеки играч, който е бил „+“ в предишната игра, дава по една карта за всяка своя допълнителна ръка на следващия играч (обратно на часовниковата стрелка), който е бил „-“. Играчът трябва да върне своята най-силна карта от съответния цвят или да даде произволна, ако няма по-силна от предадената му карта.
Ако 2 играчи са „+“, пръв прави замяна този с по-голямото задължение

* На блато тип "късна смяна" смяната на картите между играчите се извършва след като е обявена боята на която се играе (и заменящите карти играчи не могат да взимат карти от козовата боя), докато при стандартния тип игра на Блато - смяната се извършва преди играчът на 8ма позиция да обяви коз