Мобилен БелотОНЛАЙН Сантасе 66

играй Сантасе 66
  • Играчи:2 до 2
  • Добавена:02.08.2014
  • Днес:0 игри
  • На линия:0
  • Играещи сега:0
ПРАВИЛА СТАРТ ИГРА

СКРИЙНШОТИ

santase66 screenshot santase66 screenshot santase66 screenshot santase66 screenshot santase66 screenshot santase66 screenshot

ОПИСАНИЕ

Играй Сантасе (66) онлайн безплатно. Това е най-добрата онлайн игра на Сантасе (Santase), която можеш да играеш с приятели. Приятна игра
Играй безплатно Сантасе 66 или играй други онлайн игри.

КЛАСАЦИИ (само за ВИП)

  • ТОП ИГРАЧИ
  • НАЙ-АКТИВНИ ДНЕС
  • ТОП ЗА ДЕНЯ
  • ТОП ЗА СЕДМИЦАТА
  • ТОП ЗА МЕСЕЦА

ПРАВИЛА НА Сантасе 66

Правила на играта Сантасе (66)


Сантасе е онлайн игра за двама в която се играе с 24 карти, при което необходимите за игра карти се получават като от тесте се премахнат картите от 2 до 8. Стойностите на картите, с които се играе, са както следва: 9=0; J=2; Q=3; K=4; 10=10; A=11. Точки в играта се трупат и от анонси по време на разиграването.
Те са съответно комбинация от Дама и Поп (Q и K) от един цвят като стойностите са съответно 20 за нормален цвят и 40 за козов.

Целта на играта е в конкретните раздавания да бъдат постигнати колкото се може по-бързо 66 точки, като по този начин се победи в съответното раздаване, а за цялата да се победи в няколко раздавания.

Раздаване
Раздават се последователно два пъти по три карти на всеки играч. След това се обръща следващата карта като тя става определяща за козовия цвят на това раздаване.
Картите, които остават от тестето след това раздаване, се поставят върху обърната карта като талон. По този начин всеки от играчите държи в ръцете си по шест карти като допълва техния брой до шест от талона след всяка взятка.

След първата ръка играчите имат право да обявят 20 или 40.

Откриване на играта
Откриващият играта няма право да обяви 20 или 40, или да смени картата от талона.
Основната разлика в правилата на протичане на разиграването от тези в другите игри от този вид е, че не е задължително отговарянето на играния от противника цвят карта до изчерпването на картите от талона.
Качването също не е задължително. Всяка карта от даден цвят е по силна от по-ниските от нея и козовият цвят е по-силен от всички останали.

Брой точки
Всеки от играчите има право през цялата игра да преглежда спечелените си взятки. Това е така, за да може да има представа за натрупаните си точки и да следи приближаването си до границата от 66 точки.
Когато някой от двамата играчи достигне или мине тази граница - играта приключва в негова полза (независимо от броя на точките на противника).
Печели играта този, който пръв обяви, че е събрал 66 точки (или повече).

Към края на играта
Правилото за задължително качване влиза в сила едва след като двамата играчи държат в ръцете си последните 12 карти (всеки по 6).
В тази част на сантасето е задължително и отговарянето на играния от противника цвят.
При равно разпределение на точките (65 на 65) и липса на обявени анонси по време на играта - играта печели този който спечели последната ръка

Последна взятка
До игра за последна ръка може да се достигне и ако един от двамата играчи реши, че е способен да достигне до границата от 66 точки или да я премине само с картите, които държи в ръцете си.
В такъв случай той има право да затвори талона. По този начин влизат в сила правилата за задължителното качване и отговарянето на искан цвят, както при нормално изчерпване на талона.
Затваряне не може да се извърши, ако в талона са останали само две карти, или на първи ход.

Специални свойства на Сантасе
Специално свойство притежава деветката (9) от козовия цвят.
С нея играчът, който я притежава сред картите в ръцете си, може да смени картата, която е обърната, за да определя козовия цвят. По този начин той заменя деветката за по-висока и силна карта от козовия цвят.
Тази подмяна може да бъде извършена, ако играчът, притежаващ деветката, е на ход, взел е поне една ръка и върху обърнатата козова карта има повече от една карта.

Победа
За победа в раздаването на сантасе се присъжда една точка.
Ако загубилият не е успял да събере 33 или повече точки, победителят получава две точки.
Ако загубилият не е успял да вземе нито една взятка то играта се обявява за „капо“ и победителят получава три точки.
При стандартната игра ако играчът, който е затворил талона, не е успял да събере необходимите 66 точки, на неговия противник се вписват 3 точки, а ако успее, той взима 3 точки.
*Това правило не важи при игра от тип "С просто затваряне"

Серията игри се състои от поредица раздавания, в която играчите се стремят да съберат 11 точки.